declaratia pt inmatriculare
+15
sketinho
caty
Alex_iasi
InmatriculariBulgaria
xenonxxl
Giano
steauaiulianos
Adrian Cosmin
Paul
craksman
danyalytus
plebs
bogdan_
stig
Mirela
19 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: declaratia pt inmatriculare
Va salut,
Am si eu o intrebare, masina mea a fost adusa in septembrie 2008 de cineva, deci nu am adus-o eu din Germania.
Acum eu pot platii taxa cea mica adica de anu trecut chiar daca nu am adus eu masina ?
Va multumesc
Am si eu o intrebare, masina mea a fost adusa in septembrie 2008 de cineva, deci nu am adus-o eu din Germania.
Acum eu pot platii taxa cea mica adica de anu trecut chiar daca nu am adus eu masina ?
Va multumesc
xenonxxl- Mesaje : 15
Data de înscriere : 24/02/2009
persoana care a adus masina si pe al carui nume sunt facute actele , acea persoana poate plati la taxa veche,cea din iulie.
Pai persoana care mi-a adus masina nu mai are treaba ... el a inmatriculat-o odata in Timisoara cu nr de Romania, iar apoi eu am cumparat-o si am inmatriculat-o a doua oara pe numele meu cu numere de Prahova. Acum mai am o luna.
Deci sa inteles ca eu nu pot platii vechea taxa ? Doar pentru ca a fost adusa de altcineva in tara si acum este pe numele meu ?
Cu stima, Ovidiu
Deci sa inteles ca eu nu pot platii vechea taxa ? Doar pentru ca a fost adusa de altcineva in tara si acum este pe numele meu ?
Cu stima, Ovidiu
Masina banuiesc ca a fost radiata in Germania, poti plati taxa mica dar tre sa ai la dosar copie de pe contract de vanzare cumparare intre neamt si timisorean, tradus si legalizat + contract de vanzare cumparare intre timisorean si tine + celelalte acte, eu zic sa apelati la o firma specializata ca va descurca repede si nu cred ca o sa ia mai mult de 100 lei. Grabiti-va ca trec repede cele 20 zile.
plebs- Mesaje : 17
Data de înscriere : 07/12/2008
Am toate actele, inclusiv contractele cele doua si talonu rosu pe care s-au luat numere de tzoll.
Dar acu auzisem zvonuri ca eu nu pot inmatricula masina pe taxa mica daca nu am adus-o eu personal de acolo ...
Chiar nu ma gandeam sa bage asa clauza ....
Dar acu auzisem zvonuri ca eu nu pot inmatricula masina pe taxa mica daca nu am adus-o eu personal de acolo ...
Stie cineva ceva sigur legat de intrebarea mea ?
Multumesc !
Multumesc !
paul sigur ti-a spuns chitanta si nu stampila de la parc ? da-mi un mail ca te rezolvPaul a scris:am si eu o problema....mi s-a spus la finante ca am nevoie de chitanta pe contract...pe kaufvertrag...vi s-a cerut asa ceva ? m-am certat cu alea acolo la sange...
InmatriculariBulgaria- Mesaje : 10
Data de înscriere : 13/02/2009
Stai linistit.Si eu am cumparat la fel masina de la unu din cluj.Daca ai contractele de vanzare-cumparare platesti taxa mica!Eu am platit-o azi,asa ca succes!xenonxxl a scris:Am toate actele, inclusiv contractele cele doua si talonu rosu pe care s-au luat numere de tzoll.
Alex_iasi- Mesaje : 15
Data de înscriere : 08/12/2008
Mersii Alex de raspuns.
A fost taicamiu azi la finante si a luat cererile, trebuie sa fac copii si sa complectez. Asa i-au zis si de acolo ca daca am toate actele nu-i problema daca mi-a adus-o altcineva.
Numa` bine
A fost taicamiu azi la finante si a luat cererile, trebuie sa fac copii si sa complectez. Asa i-au zis si de acolo ca daca am toate actele nu-i problema daca mi-a adus-o altcineva.
Numa` bine
Am fost la fisc luni si mi-a dat sa complectez un declaratie pe care scria ceva de taxa poluare si mi-a cerut copie dupa kauvertag brief si CV si a ramas sa-i mai duc copie dupa civ asta dupa ce fac RAR`u dar mi-a zis doamna de acolo sa ma grabesc ... de ce oare !? stiam ca am 3 luni de acu sa o inmatriculez ...
noua ordonanta e o pacaleala???
salut, am fost azi la finante-la noi la Piatra Neamt, sa depun actele pentru taxa de inainte de 15, si cei de acolo m-au informat ca au primit o lege ieri cum ca vor beneficia de taxa din iulie doar cei care au cumparat PERSONAL din Germania masinile-cu intentia de a le inmatricula (deci cei care le-au luat la mana a doua din tara nu sunt inclusi), iar cei care au apucat sa plateasca sau sa depuna declaratiile din 20feb pana azi , pentru vechea taxa, vor primi adrese acasa pentru a merge sa plateasca diferenta sau cu noua suma de plata. A auzit cineva asa ceva? sau nu stiu astia de aici sa interpreteze legea? Aici deja sunt informati si cei de la birourile de copiat acte de acesta schimbare. Pai in cazul acesta ce lege au dat astia????
caty- Mesaje : 9
Data de înscriere : 05/03/2009
daca ai cumparat masina inainte de 15 dec
legea este si pentru tine.nu conteaza ca nu ai fost tu personal sa o cumperi din alta tara.du-te si da declaratia aia si da-le si cu ceva in cap ca te tin pe loc aiurea si timpul trece.n-am auzit nimic ca dupa ce ai platit taxa si ti-ai inmatriculat masina o sa-ti mai vina ceva de plata,ar fi chiar culmea...
Mirela- Mesaje : 14
Data de înscriere : 07/12/2008
S-a mai intamplat si prin alte judete chestia asta ...
Cei de de la birouri sunt incompetenti ... Nu trebuie sa fie adusa personal masina de tine si eu sunt in aceiasi situatie si mi-a primit declaratia aia ... mai ramane sa duc copie dupa CIV cand o-i face RAR`u ...
Numa` bine si da-le peste nas
Cei de de la birouri sunt incompetenti ... Nu trebuie sa fie adusa personal masina de tine si eu sunt in aceiasi situatie si mi-a primit declaratia aia ... mai ramane sa duc copie dupa CIV cand o-i face RAR`u ...
Numa` bine si da-le peste nas
Nu cred ca este vreo problema daca nu ai adus tu masina din Germania. Trebuie sa ai toate actele si contractul de vanzare dintre tine si persoana de la care ai cumparat-o dar si contractul din Germania legalizat, plus ca mai trebuie data o declaratie pe propria raspundere la notar ca masina a fost adusa inainte de 15 decembrie.
sketinho- Mesaje : 12
Data de înscriere : 05/12/2008
Mie nu mi-a cerut nici o declaratie pe proprie raspundere cand am fost la fisc. Am completat doar o cerere pe care scria ceva de taxa de poluare si mi-a luat ca acte sa vada ca a fost adusa inainte de 15 decembrie copii dupa Brief mare si mic si contractu VC ce s-a facut in Germania pe care scrie data.
Ar fii trebuit oare sa complectez si o declaratie ?
Raspuns pls.
Ar fii trebuit oare sa complectez si o declaratie ?
Raspuns pls.
Stai linistit.Si eu am cumparat la fel masina de la unu din cluj.Daca ai contractele de vanzare-cumparare platesti taxa mica!Eu am platit-o azi,asa ca succes!
Unde este pe brief stampila de radiere din germania .. ca am auzit ca la cineva a fost respins dosarul ca nu are stampila de radiere ... Alex da-mi si mie add andrey4live .. si zi-mi si mie exact de ce acte am nevoie ....
Unde este pe brief stampila de radiere din germania .. ca am auzit ca la cineva a fost respins dosarul ca nu are stampila de radiere ... Alex da-mi si mie add andrey4live .. si zi-mi si mie exact de ce acte am nevoie ....
Xh0st- Mesaje : 4
Data de înscriere : 10/02/2009
sss
Nu mai merge sa paltim taxa mica pentru ca a aparut o noua directiva care spune clar ca masinile aduse cu scopul comercializarii nu mai beneficiaza de taxa mica adica masinile care aduse in romania au fost revandute catre alti clienti.Am patit eu care am cumparat masina de la un amic din ploiesti si nu mai pot plati taxa mica.Am fost la fisc si am cerut sa vad directiva care a venit si am vazut-o cu ochii mei. Nu stiu ce e in alte judete dar eu nu am mai putut.E clar!!!
steauaiulianos- Mesaje : 30
La mine mi-a zis clar ca nu conteaza cine a adus-o ... si am fost acu cateva zile ...
Eu cred ca astepta ceva aia ...
Eu cred ca astepta ceva aia ...
taxa
v-am zis ca la fel e , de joi, si la Neamt, BACAU, BOTOSANI, SUCEAVA, nu pot plati taxa mica decat cei care au cumparat personal masina din Germania. Ei primesc dosarele, cu declaratii , tot ce e, dar cand te duci sa platesti iti spun valoarea dubla- asta in vigoare.
Va voi spune eu marti ce taxa tre sa platesc.
Insa dupa parerea mea cei care au deja RAR-u facut o sa plateasca taxa veche.
TAXA
au lasat asa legea cateva zile, dar ce s-au gandit ei impreuna cu cei de la Dacia?! ca omul tot nu isi ia rahat de Logan, tot in piata se duce si isi cumpara un euro 2 adus dinainte de 15 dec. si are timp in 90 de zile sa il inscrie, asa ca hai sa le taiem mainile de tot, s-a luat spaga si s-a dat directiva??!! alta explicatie nu e. Dar sa vedem daca au tupeu pt cei care deja au platit-o sa le ceara la anul banii din diferenta de taxa asa cum au zis ( cel putin astia de la neamt au zis ca trimit adrese la cei ce au platit-o deja). O alta dovada este ca pana acum puteai sa inmatriculezi masina chiar daca nu era platita taxa pe numele tau, dar acum nici asta nu mai poti sa faci!!!! cine plateste taxa ala o inmatriculeaza!!! cum va explicati?? va spun tot eu PARCURILE DIN ROMANIA SUNT PLINE CU MASINI ADUSE DINAINTE DE 15(MA REFER LA EURO 2) SI PRIN PIETE DEJA LUMEA A INCEPUT SA SE UITE LA ELE, SI ATUNCI CE AU REZOLVAT EI CU UZINA DACIA? NIMIC, ASA CA S-AU GANDIT CA INCA 90 DE ZILE LOGANU VA SUFERI , ASA CA HOP CU DIRECTIVA, SI MAI CUMPARA-TI ROMANE EURO 2 DACA POTI. SI ATUNCI CUM S-A GANDIT DISTINSUL DOMN BOC LA OMUL AMARAT CARE NU A STIUT CAND SI-A CUMPARAT MASINA CAT VA FI TAXA. NU E MAI BUN CA TARICEANU!!!!
TAXA
NU CONTEAZA DACA AI SAU NU RAR , TOTI DE ACUM INCOLO, CARE NU AU CUMPARAT PERSONAL MASINA DIN AFARA, PLATESC TAXA DUBLA
Succes
cei care nu ati luat masina personal .. sa va faceti singuri contract de vanzare cumparare in limba germana, adica intre german si dumneavoastra, de aici rezulta ca ati adus voi masina .. sa zicem ca pe contract este data de 21.09.2008 ... asta o puneti si voi .. daca respectivul de la care ati cumparat masina are luat un set de numere rosii faceti un contract de vc intre voi si cel de la care ati luat-o incepand cu data autorizatiei provizorie pe numele lui si iar contract de vc intre respectivul si dumneavoastra la data la care expira numerele lui rosii .. si deci sunteti iar propetari si de aici astea se elimina de la sine ... traduceti noul contract pe care sunteti dumneavoastra si mergeti la finante ... grabitiva .. sunteti primul propietar ... asta am spus doar informativ .. cine vrea sa faca sa faca acest lucru.. exista si unele riscuri .....
contratc VC Kaufvertrag
http://www.carstart.de/pdf/kaufvertrag.pdf model de contract
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Cum sa actionezi statul in judecata
» Inmatriculari Bulgaria
» INMATRICULARE BULGARIA
» Cer un sfat cu privire la inmatriculare